Add Your Blog | | Signup
ГРИНЕР-Здружение за зелено · 1Y ago

БИО-ЈАГЛЕН

БИО-ЈАГЛЕН е специјална форма на јаглен кој се создава кога биомаса се загрева во отсуство на воздух или со многу мали, контролирани количини на кислород. Био-јагленот може да се употреби за...
ГРИНЕР-Здружение за зелено · 1Y ago

Важноста на Пчелите

Најпрво, ќе обрнам внимание на поимот и значењето на тн. “медна пчела”. Медните пчели се дел од редот на “Hymenoptera” инсекти каде се вбројуваат и бумбари, оси, мравки. Што можеме да научим...
ГРИНЕР-Здружение за зелено · 1Y ago

Уметноста на Водата

Уште во 1994 година Др. Масару Емото (Јапонија) добива идеја за можноста да се замрзне примерок од вода и потоа набљудува под микроскоп. Со помош на таа метода, тој бил убеден дека во пример...
ГРИНЕР-Здружение за зелено · 1Y ago

СИТЕ ЗА ВОДАТА … Поканети сте …

ГРИНЕР-Здружение за зелено · 1Y ago

Соработка за вода

Исполнувањето на основните човекови потреби, нашата животна средина, социо-економскиот развој и намалувањето на сиромаштијата во голема мера зависат од водата. Доброто управување со водата е...
ГРИНЕР-Здружение за зелено · 1Y ago

Во време на избори, ние ја избираме водата

ГРИНЕР-Здружение за зелено · 1Y ago

Среќни празници …

ГРИНЕР-Здружение за зелено · 1Y ago

Што да се прави со играчките кои повеќе не ги употребувате?

REUSE – РЕУПОТРЕБИ – Подарете љубов! Подарете ги на дете во вашето пошироко семејство Донирајте ги играчките во хуманитарни акции или во училишта. Прашајте за можноста за донација и во здрав...
ГРИНЕР-Здружение за зелено · 1Y ago

Моќта на НИЕ!

Не е ништо ново дека заедно можеме повеќе. Исто како што многу пати до сега се покажало дека е потребно здружување за постигнување на некоја цел. Но … Има некои работи кои ги правиме заедно ...
ГРИНЕР-Здружение за зелено · 1Y ago

Пријавете се – кажете го своето!

Недела. Знам дека ова не е ден кој е баш којзнае колку погоден за големи размислувања, но ви нудам интересен предизвик. Сакам да ве поттикнам да размислите за нешто кое вас би направило поср...