Add Your Blog | | Signup
EmpayarUtama · 1Y ago

Berita Baik Buat Pelajar

Enam hari lepas bila puteri sulung tunjuk 'flyers' ni aku buat derkkk aja. Aku kata tak payah payah! Iyalah, satu hari seminar dari lapan pagi hingga lima petang boleh 'cover' sampai lima su...
EmpayarUtama · 1Y ago

Kemaskini Tutorial Pasang Lagu/Autoplay/Repeat/Pause

Ini merupakan kemaskini kepada cerita Pasang Lagu/Autoplay/Repeat/Pause lebih 4 tahun lepas. Lama tuuuu...Dengan adanya secured link (https) serta tuanpunya web - youtube yang mengawal kemas...
EmpayarUtama · 1Y ago

Followers Friend Connect Mudah Alih

Dulu aku ada cerita pasal followers friend connect widget/gadget. Bila script friendconnect dah tak boleh digunapakai, susah sikitle nak ambil kod untuk letak kat tempat yang kita suka, kann...
EmpayarUtama · 1Y ago

Papan Tanda Jalan Lagi

Lanjutan kepada cerita lama dulu masa duduk kat tepi jalan; dua tiga menjak nih makin banyak papan tanda camni kat jalanraya. Dulu jarang kita lihat.Tujuannya untuk baikpulih kerosakan yang ...
EmpayarUtama · 1Y ago

Jauh Di Sudut Hati...

Ingat tak lagi kisah raya tahun 2013. Baru-baru ini aku sempat bersembang lama dengan makcik tu. Muka dia ceria berseri-seri. Rupanya baru balik dari mengerjakan umrah.Katanya sebab dah agak...
EmpayarUtama · 1Y ago

Cara Letak Video Dan Playlist Youtube Ke Dalam Blog

Selain dari pasang lagu dengan Skin MP3 yang cantik; ada juga yang berminat untuk letak video lagu. Banyak program tawarkan Skin MP4 untuk muatkan video lagu tapi bagi aku, jika sumber asal ...
EmpayarUtama · 1Y ago

Pasang Lagu Menggunakan Pilihan Skin MP3 Player Di Blog

Selamat berhujung minggu. Kali ni aku nak cerita camana letak lagu dalam blog. Bagus untuk yang berminat dan masih tercari-cari walaupun blog sekarang nih agak kurang popular.Banyak program ...
EmpayarUtama · 1Y ago

Pokok Duit Bukan Ibu Duit

Aku ada simpan 4 pasu pokok ni. Tapi bila dengar cerita pasal ia bawak penyakit, susah hati juga. Pokok Duit atau Pokok Ong (nama saintifiknya zamioculcas zamifolia) tak ada kena mengena den...
EmpayarUtama · 1Y ago

Real Life vs Herbalife Bukan Ada Beza Pun

Perasan tak - ada masa-masanya bila kita rasa marah atau tak puas hati kat seseorang, kita tak luahkan rasa marah kita tu terus pada dia. Sebaliknya kita lepaskan pada orang lain.Andaian aku...
EmpayarUtama · 1Y ago

Dekat Tapi Jauh

Tajuk tak boleh blah. Agak syahdu juga sempena Idilfitri, kannnn. Tak taulah releven ke tidak dengan contoh di bawah sebab masa tu memang hening masjid pun belum dengar orang baca ayat suci....