Add Your Blog | | Signup
Eny Abdullah · 4d ago

Blogger Hebat Di Sepetang Bersama Blogger 2017

Haa hari tu kan Kekny bagitau nak hadiri Sepetang Bersama Blogger SBB anjuran Denaihati bagi tahun 2017. Akhirnya impian Kekny selama bertahun nak menghadiri event ni tercapai. Alhamdulillah...
Eny Abdullah · 5d ago

Nasi Ayam Pensonic

Haa dah kenapa namanya Nasi Ayam Pensonic hihi sebab Kekny masak nasi ayam kali ni pakai 2 produk Pensonic iaitu Pensonic Multicooker dan Pensonic Air Fryer. Memang senang ada dua ketul Pens...
Eny Abdullah · 6d ago

Daging Goreng Pedas Masam Manis

Hari tu kan Kekny plan nak masak masak lodeh dan nasi himpit sekali nasi himpit tu dah ada bubuk bersarang hahaha. Habis plan nak berlodeh. Keluarkan daging terus potong. Ingat nak buat masa...
Eny Abdullah · 1w ago

Cara Supaya Approve Google Adsense

Kekny bukanlah pakar Adsense sangat. Tapi ni hasil dari pembacaan dari website dari luar mengenai Adsense. Website kat Malaysia pun banyak actually kalau nak baca pasai Adsense ni. Boleh ke ...
Eny Abdullah · 1W ago

Ayam Masak Kicap Paling Simple!

Ayam Masak Kicap je pun nak masuk resepi jugak hehehe.. eh jangan kau tak tahu, ada yang tak reti nak masak ayam masak kicap hahaha, yang tahu tu tak pa lah, yang tahu mai Kekny bagi resepi....
Eny Abdullah · 2W ago

Memulakan karier sebagai blogger

Memulakan Karier Sebagai BloggerMenjadi seorang blogger bukan lah mudah. Ada step tertentu yang perlu kita lalui dan langkah memang penuh suka dan duka. Dalam 9 tahun menjadi seorang blogger...
Eny Abdullah · 2W ago

Sepetang Bersama Blogger 2017

Mesti ramai tengah bergolek atas katil kat rumah hari ni kan. Bagi yang bercuti enjoy your day. Kekny hari ni kerja jugak lah jugak sebab minggu depan Kekny bercuti. Esok dah nak balik ke Ip...
Eny Abdullah · 2W ago

Sup Ikan Siakap

Bila teringin nak menghirup sup tu tapi dah jemu sup ayam. Sup daging pula macam terlalu berat. Jadi sup ikan lah paling sesuai. Kena pulak ikan segar dan lepas siap tu tabur bawang goreng d...
Eny Abdullah · 2W ago

Shooting Rancangan TV3 Pensonic Raya Bersama Chef Ismail 2017

Ianya merupakan satu penghargaan bagi Kekny selama 9 tahun berblog. Kekny dijemput Oleh Pensonic Malaysia untuk satu sesi penggambaran  Shooting Pensonic Raya bersama Chef Ismail 2017.  Anta...
Eny Abdullah · 3W ago

Nu Caffe Kopi Memberi Tenaga

Dalam kesibukan sehari hari sebagai pekerja, blogger dan juga part time baker, memang setiap hari adalah hari yang memenatkan. Jadi memang perlu cari solusi untuk mendapatkan semula kecergas...