Add Your Blog | | Signup
Eny Abdullah · 3d ago

New Hollywood Cafe, Ipoh

Macam biasa ke restoren kegemaran lagi untuk bersarapan. New Hollywood Cafe terletak di Canning Garden, Ipoh yang menyajikan Chinese cuisine yang halal dan bersih. Di Ipoh lah Kekny dapat me...
Eny Abdullah · 4d ago

Hand Bag Idaman Hati Dari Mizzue

Handbag Idaman Dari Mizzue | Haa Handbag idaman hati katanya. Berkenan sungguh dengan handbag yang satu ni. Memang cantik dan stylish. Bila dah sampai kat tangan tu dipegang diulit je lah ha...
Eny Abdullah · 4d ago

Merancang Percutian Ke Phuket

Puket  terkenal dengan jajaran pantainya yang cantik, dengan pasir halus dan putih dan air lautnya yang ibarat kilauan kristal biru. Haaa sapa tak nak kan melancong ke sana, dapat pijak pasi...
Eny Abdullah · 5d ago

Sandwich Jejari Ketam Pun Sedap

Sandwich Jejari Ketam atau Crab Sandwich. Sebenarnya dah jemu menghadap makanan raya. Kita kadangkala kufur nikmat, kalau musim sebelum raya, teringin nak makan ketupat, rendang, lemang, lon...
Eny Abdullah · 6d ago

Beli Produk Kecantikan Dan Kesihatan di HCUBE

Kekny sekarang memang suka beli online je dari ke kedai. Antara sebabnya kekangan masa. Shopping online memang jimat masa. Kalau kita beli di kedai atau farmasi luar, adakalanya tak terjamin...
Eny Abdullah · 1W ago

Rendang Daging Berempah

Rendang ni banyak versi dan resepinya. Tak terhad kepada satu jenis sahaja. Dalam blog Kekny ni pun ada banyak dari rendang tok, rendang utara, rendang hitam manis dan sebagainya. Kali ni Ke...
Eny Abdullah · 1W ago

INSPIRING PHOTOS FROM MY SMART PHONE CAMERA

You don't need a fancy camera to capture inspiring photos. If you can shoot well, all you need is a smart phone camera. It's always better to spend your time and money on learning art and...
Eny Abdullah · 2W ago

LONTONG TUMIS

Satu lagi menu yang kekny masak raya hari tu. Lontong tumis ni agak lain dari lontong yang menggunakan kuah masak lemak lodeh. Yang ni versi ditumis dan diletak cili sedikit. Tak la pedas ma...
Eny Abdullah · 2W ago

KETUPAT PALAS

Setiap kali raya, ketupat palas menjadi kemestian kepada orang utara terutama di negeri Kedah dan Perlis. Memang menjadi satu tradisi turun temurun, ketupat palas dihidangkan pada hari raya....
Eny Abdullah · 2W ago

HIDANGAN HARI RAYA 2017

Masih belum terlambat rasanya nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua pembaca blog Kekny. Alhamdulillah Syawal kali ni walau tak semeriah syawal tahun tahun lepas kerana keadaa...