Add Your Blog | | Signup
Eny Abdullah · 7h ago

Kek Mudah 6 Bahan Je

Kek mudah ni menggunakan 6 bahan je dan tidak menggunakan minyak atau butter. Jika dikukus teksturenya akan serupa apam kukus lembut dan boleh juga dibakar ianya akan rasa seperti baulu. sed...
Eny Abdullah · 1d ago

Apam Viral Apam 3 Bahan

Minggu lepas kecoh sekejap dan viral bila ressepi Apam 3 Bahan atau ada menggelarnya Apam Viral yang hanya menggunakan 3 bahan asas iaitu telur, tepung dan gula sahaja. Ramai yang berkongsi ...
Eny Abdullah · 5d ago

Apa Yang Unik dan Menarik Di Kuala Lumpur

Selalu ke Kuala Lumpur Ke? Kekny selalu juga ke sana. Kalau korang menetap di kawasan sekitar Kuala Lumpur pasti tahu apakah tempat yang menarik untuk dilawati di Kuala Lumpur. Tapi ada juga...
Eny Abdullah · 6d ago

Tak ada Idea Nak Upload Instagram? Tips Content Instagram

Hai semua, mesti ramai yang ada akaun Instagram kan tapi tak ada idea nak upload apa lah di Instagram ni. Terutama sekali kalau Instagram korang ni Instagram for business dimana korang hanya...
Eny Abdullah · 1W ago

Sepinggan Nasi Goreng Ikan Yang Sedap!

Good morning! Breakfast apa korang. Kekny pagi ni sempat juga goreng nasi sebab ada lebihan ikan goreng semalam. Tak nak membazir memang selalunya Kekny atau Maktok akan buat nasi goreng ika...
Eny Abdullah · 2W ago

Cara Upload Gambar Instagram Di Dekstop

Instagram di Desktop? Memang ada je kan, korang boleh je buka di we macam biasa, tapi korang buka account instagram di web korang hanya boleh view, like dan follow tetapi TAK BOLEH UPLOAD GA...
Eny Abdullah · 2W ago

Lebih Jimat Shopping Online Pada 11.11 Singles' Day

Hi korang! Haa dah masuk November kan. Dan kalau nak tahu November ni ada banyak sales untuk online shopping. November kita ada 2 hari sales besar-besaran dimana online shopper akan berpusu-...
Eny Abdullah · 2W ago

Ayam Masak Hijau Resepi Chef Ismail

Resepi Ayam Masak Hijau ni Kekny dapat sendiri dari Chef Ismail semasa Kekny menghadiri program masakan bersama Pensonic tahun lepas. Lupa sungguh nak post resepinya. Semalam bila browse gam...
Eny Abdullah · 2W ago

Lauk Paling Sedap

Just a quick update. Apakah lauk paling sedap? Bila tak tahu nak makan apa dan selera pun tak menentu, mestilah lauk yang simple jadi pilihan. kalau bagi Kekny palinng simple ialah telur gor...
Eny Abdullah · 2W ago

Resepi Sambal Telur Mudah

Just a quick update. Jangan tak tahu, ada orang tak tahu nak masak Sambal Tumis Telur yang sedap dan cukup dengan rasanya. Untuk sambal telur ni, teknik dan resepi yang betul tu penting seba...