Add Your Blog | | Signup
Incik Posmen · 31m ago

Kisah Bisnes : Mentaliti Yang Salah

Bagi menghasilkan produk makanan yang sedap pada lidah pelanggan, konsistensi dalam menyediakan ramuan resepi adalahpenting.Bisnes ni kan mengenai produk samada bentuk barang atau servis. En...
Incik Posmen · 1W ago

Siapakah Ekstrimis?

Perkataan Mat Saleh "ekstreme" ni digunapakai dalam bahasa Melayu kalau terjemah jadilah "melampau". Sebab penggunaannya sangat umum dan boleh dipakai untuk banyak konteks makanya pihak-piha...
Incik Posmen · 1W ago

Mempertahankan Dr Zakir Naik di Parlimen Malaysia

Foto dari BN BBC TVYang Berhormat Ipoh Barat bertanyakan mengenai Zakir Naik. Saya ingin menjawab bahawa kad pengenalan pemastautin tetap yang dipanggil sebagai permit masuk telah diberikan ...
Incik Posmen · 1W ago

Kes Jenayah Terhadap Penuntut Universiti Tempatan

Melalui satu periwayatan yang dianggap kuat, ada maklumat mengenai kejadian jenayah telah berlaku di salah sebuah universiti tempatan. Tetapi malangnya pengurusan universiti memilih untuk ti...
Incik Posmen · 1W ago

Perbandingan Harga Ikan Bilis Pekpa

Jenis : PekpaLokasi : Pasar Filipin, SabahBerat : 500 gram / 1kgHarga : RM 23 / RM45Jenis : PekpaLokasi : Tanjung Dawai, KedahBerat : 500 gram / 1kgHarga : RM 36 / RM 68Jenis : PekpaLokasi :...
Incik Posmen · 1W ago

Apa itu Dark Matter dan Dark Energy?

Jika berlaku kes kerasukan oleh makhluk halus di sekolah, para psikologis yang berorientasikan aliran sains barat kebiasaannya akan mendakwa itu adalah fenomena disebabkan tekanan perasaan s...
Incik Posmen · 2W ago

Harga Durian Kahwin La ni.. !!

Adala durian kat utara neh..Aritu aku cari ada kat Grik adalah tapi tempat lain tak dak. Oghang dok kata durian merajuk lah.Tapi ni adalah walaupun taklah meriah sangat.Harga durian Kampung ...
Incik Posmen · 2W ago

Bisnes : Zaman Globalisasi Yang Mengancam Bisnes Terkawal

Bukan setakat Uber dan Grabcar sahaja yang mengancam pendapatan pemandu-pemandu teksi tempatan yang berdaftar secara berlesen dengan pihak berkuasa tempatan serta patuh dengan undang-undang ...
Incik Posmen · 3W ago

Bukti Malang Tidak Berbau, Ajal Hanya Tuhan Yang Tahu

Siapa sangka lori dari lane paling kiri boleh tiba-tiba meluru laju ke arah lane keempat paling kanan dan merempuh pembahagi jalan sehingga melanggar kereta yang mendatang di lane bertentang...
Incik Posmen · 3W ago

Maksud dan Makna Metafizik - Sheikh Hamza Yusuf

Metafizik adalah satu terma yang digunakan dalam abad pertama Sebelum Masihi oleh Andronicus of Rhodes, iaitu editor dan penyusun kepada hasil-hasil kerja Aristotle, merujuk kepada hasil tul...