Add Your Blog | | Signup
Jurnal Mama · 1W ago

Resepi Rendang Ayam Mudah dan Sedap

Hari Rabu, Nasih nak buat jamuan raya di sekolah agamanya. Dah bincang-bincang, nak buat rendang ayam la. Lagipun masa raya hari tu, kat kampung tak sempat makan rendang. Pergi mana-mana rum...
Jurnal Mama · 1W ago

Resepi Ayam Percik Mudah dan Cepat

Semalam, entah kenapa, saya teringin sangat menu Kelantan. Ada ayam azzain dan ikan-ikan kecik saja. Ayam dah siap nyah beku sejak tengahari. Cuma tak tahu nak masak apa. Jadi, saya cari res...
Jurnal Mama · 2W ago

DetoxRaya Bermula

Hari ni, hari pertama #DetoxRaya. Apa detox raya ni?Detox untuk buang toksin setelah seminggu lebih beraya sakan. Hahaha.Masa raya, macam-macam yang dimakan. Perut pun kembali membuncit, bad...
Jurnal Mama · 1M ago

Senyuman Kembali Mekar Di Bibir

Ni antara testimoni Puan Nur Baizura Ibrahim  sendiri.Kenapa Zura suka sangat dengan VIVIX :)Pada Julai 2016 zura di serang bell palsy.Bangun je tidur, macam biasa zura akan minum air, tiba2...
Jurnal Mama · 1M ago

BERAT DAH 76KG, ASALNYA 97KG

Puan Dinas Zafran berkongsi tentang sahabatnya.Sahabat saya ni, lepas bersalin jadi obes dengan berat 97kg. Redha saja lah kan. Pujuk diri, mmm takpa, kalau sakit, sakit tu kan penghapus dos...
Jurnal Mama · 1M ago

5 Tips Murah dan Jimat Cantikkan Kulit

Ini adalah petua tradisional untuk cantikkan kulit. Kak Nat sendiri pernah buat masa zaman remaja dulu. Masa tu, jerawat halus tumbuh dengan subur. :) Jom baca tips murah dan jimat di bawah....
Jurnal Mama · 1M ago

Allah sedihnya, diberikan steroid dan dinasihatkan tidak menyusukan bayi

Faiza Suhada berkongsi kisah Bell Palsy yang dihadapi pada  2 Oct 2015.Faiza bangun tidur sebelah muka dah jatuh. Airmata mengalir laju macam menangis. Dan tak boleh tutup. Sakit dan tegang....
Jurnal Mama · 1M ago

Doktor Dah Kurangkan Dos Insulin Mak

Ini cerita dari Puan Sharifah Salmiza Syed Hamid.Alhamdulillah, nak kongsi kisah mertua saya. Mak ada masalah diabetes dah lebih 25 tahun. Baru-baru ni dalam 6 bulan lepas, detect masalah pa...
Jurnal Mama · 1M ago

Bukan Saja Nampak Lebih Sihat, Tapi Lebih Muda Juga

Ni ayahanda saya. Seorang yang sangat bertanggungjawab, penyayang dan suka bergurau.Awal bulan 12 tahun lepas, masa ayah nak ke surau, dia di sengat sesuatu di belakang leher masa on the way...
Jurnal Mama · 1M ago

Lepas Sebulan, Boleh Kejar & Sembelih Lembu

Testimoni dari Puan Tinie Badri.Ini kisah pak mertua sahabat saya. Sahabat saya hantar gambar pertama dan kedua dalam group whatsapp sekolah kami. Saya terkejut ngeri rasa sampai terus delet...