Add Your Blog | | Signup
Life is simple · 7M ago

Hijau

Suka hati tiap hari balik kerja dapat tengok pokok hidup subur menghijau depan rumah...hobi mak-mak je sekarang ni... hehe...kebanyakkannya tanam dalam pasu je...dengan alasan kalau pindah t...
Life is simple · 7M ago

Kimi Jr. III

Baca tajuk pun dah boleh agakkan cerita kali ni pasal apa...hehe...naomi dengan muaz bakal dapat adik baru tahun depan...Insya'Allah dalam bulan satu...jantina tak tahu lagi...makanya persed...
Life is simple · 7M ago

Hari tambah umur

Semalam 12hb...my besday...sambut sekali dengan hari raya haji...alhamdulillah dipanjangkan umur dan diberi kesihatan yang baik...dapat lak hadiah supprise...hehe...hari tu tengok je...tak s...
Life is simple · 7M ago

Anak bujang punya hal

Berbulan rasanya dah tak menulis kat blog..bukan dah tak sudi tapi penyakit M beso melanda..haha..tak tau la pesal malas sangat dah ni..kadang-kadang rindu gak nak membebel kat blog ni..tapi...
Life is simple · 1Y ago

Bila anak dah pandai cakap

2 situasi berbeza...Situasi 1...Mama tengah masak..potong lobak..muaz datang...Muaz: mama..mama...nak..nak..(tunjuk-tunjuk kat lobak yang tengah potong)Mama: muaz nak ni ke?Muaz: nak..nak..(...
Life is simple · 1Y ago

5S peti sejuk

Lama dah tak menaip kat blog ni..asyik update kat insta je..kes malas nak menaip panjang-panjang..hehe..saja nak share cerita 5s peti sejuk kat rumah tu..tak la 5s sangat pun..tapi memudahka...
Life is simple · 1Y ago

Projek DIY kami #21

Projek papa kali ni buat khas untuk anak-anak...special punya...gelongsor...guna bahan terbuang je...papan gelongsor tu papan dari rak almari kasut yang dah rosak orang buang...sebelum ni gu...
Life is simple · 1Y ago

Projek DIY kami #20

Projek kali ni merupakan projek DIY kami yang lama yang kami upgrade kan...kasi lagi cantik kali ni...kat kedai pun tak ada jual...kira special design gitu...hehe...kami buat balik sofa pall...
Life is simple · 1Y ago

Kisah balik kampung baru ni..

Dialog pagi hari...Naomi: mama..mama...tisu mana?Mama: tisu x ade...nenek x beli lagi..dah habis...Naomi: mama..mama...tisu dengan biya mana?Mama: (dalam hati)...alamak tisu tu cik su dia ke...
Life is simple · 1Y ago

Our little garden

Lama dah tak menulis kat sini...banyak yang nak kongsi tapi masa sering mencemburui...hari ni cuti umum...muaz pun dah tidur ada masa untuk menaip...kali ni nak cerita pasal tanaman yang kit...