Add Your Blog | | Signup
Live & Love of Mrs Kay · 6M ago

DRAsistas ke Kelate :: Part 3 ::

Hari last vacation adalah hari paling tak best biasanya.  Dah terbayang-bayang meja ofis, dah terbayang-bayang kerja rumah, dah terbayang-bayang baju-baju sekolah anak yang nak digosok.  His...
Live & Love of Mrs Kay · 6M ago

DRAsistas ke Kelate :: Part 2::

Berjumpa lagi di Bahagian 2...ecewahhhhh..macam rancangan tv pulak.Ammi bangun around 5 something sebab macam terdengar bunyi tuan rumah tengah kelentang kelentung kat dapo.  Adat menumpang....
Live & Love of Mrs Kay · 6M ago

DRAsistas ke Kelate :: Part 1::

Lamanya ammi peram cerita ni.  Punyalah malas nak publish padahal dah draft dah pun. ****************************Kitorang dah plan nak pegi dari bulan November 2016 rasanya.  Memula nak pegi...
Live & Love of Mrs Kay · 7M ago

Ammi's homemade Shell Out

Sunday 2 minggu lepas (12.03.2017) hari jadi kakak Alya sebenarnya.  Kitorang tak balik Seremban.  Jadi kita acah-acah celebrate kat KL jelah.  Ammi masak Shell Out.  Pukul 10 pagi baru deci...
Live & Love of Mrs Kay · 9M ago

Santapan weekend

As usual...weekend adalah hari memasak untuk kesayangans.Masak yang simple pun takpe...janji makan sama-sama and kenyang sama-sama.  Lepas makan kita tidur sama-sama.Ikan cencaru bakar, sup ...
Live & Love of Mrs Kay · 9M ago

:: Tag :: For married couples

Selalu je nampak orang update status kat facebook with this tagging thing.  Ammi malas nak buat kat facebook...sebab emmmmm sebab ammi memang dah malas nak update kat facebook.  Haaa boleh g...
Live & Love of Mrs Kay · 9M ago

Ammi's homemade popia

Masa balik Seremban haritu, Muma gorengkan popia yang Muma buat sendiri.  Sedap bangetttttt...lembut je isinya.So mintaklah resepi dari Muma, at least bolehlah dijadikan bahan untuk bekalan ...
Live & Love of Mrs Kay · 9M ago

No matter what

Haritu ammi tengah sibuk nak isi borang pastu abang dengan kakak ni sibuk je bagi ammi segala info.  Ishhhh macamlah ammi ni taktau.Pastu masa tu perasan...ya ampun.  Besarnya tangan anak da...
Live & Love of Mrs Kay · 9M ago

From Ammi's little kitchen

Ammi biasanya masak full course hari cuti Sabtu Ahad je.  Itupun kalau tak gedik keluar berjalan atau balik kampung atau sengaja menggedik malas masak.Jadinya lauk yang ammi masak biasanya a...
Live & Love of Mrs Kay · 10M ago

Sleep on the Go

Dulukan...masa kakak dengan abang kecik, ammi selalu je cakap dengan abah.  "Kenapa anak kita tak pernah tido masa kita dukung?"Sebabnya...setiap kali dukung dari atas katil nak bawak gi rum...