Add Your Blog | | Signup
Melihat Dunia dari Pandangan Mata · 2W ago

Hanya Apabila Aku Bersendiri

Rumah ialah zon selamat bagi hampir semua orang. Sebab di dalamnya ada emak, ayah, adik be...
Melihat Dunia dari Pandangan Mata · 2W ago

Life. Unfair & Lovely

Aku baru dapat tahu dari social media yang sorang kawan ni ada ketumbuhan dalam otak dan akan dibedah dalam masa terdekat. Terkejut wey. Aku kenal dia sebagai seorang yang cukup happy go luc...
Melihat Dunia dari Pandangan Mata · 5M ago

Melayu Itu, Cina Ini

Korang tengah duduk-duduk rehat sambil layan Facebook or news paper or berita kat TV dan kemudian ternampak/terbaca partSeorang perempuan Cina mungkin akan dipenjara atau denda maksima RM20 ...
Melihat Dunia dari Pandangan Mata · 6M ago

Logan vs Legion

Aku kipas susah mati X-Men tapi kalau kau tanya fakta-fakta tentang komik superhero tu kat aku then mungkin aku akan dapat betul 1 per 10 jer. Sebabnya X-Men's universe ni besar sangat, belum masuk crossover ngan watak-watak lain dalam komik Marvel l...
Melihat Dunia dari Pandangan Mata · 6M ago

UKM & Hantu

Post Haunted UKM yang aku upload 5 tahun lepas ialah antara post yang menerima paling bany...
Melihat Dunia dari Pandangan Mata · 6M ago

Ibu Mengandung, Warga Tua & Kerusi Kosong

Korang masih ingat lagi tak beberapa abad yang dulu tentang iklan komuniti lakonan Adlin Aman Ramli dalam satu pengangkutan awam ni dan bila dia tengok sorang orang tua berdiri lalu dia buat...
Melihat Dunia dari Pandangan Mata · 8M ago

Online Dating Apps

Seandainya korang masuk pada usia 30-an and still not in a relationship then adakah korang...
Melihat Dunia dari Pandangan Mata · 8M ago

Hari Pertama Sekolah

Siapa ingat kali pertama korang massuk sekolah dulu sila angkat tangan. Aku? Hell no..!! Aku tak ingat pun apa yang berlaku minggu lepas, inikan pula apa yang dah berlaku lebih 25 tahun yang...
Melihat Dunia dari Pandangan Mata · 8M ago

Gadis Kecil Tepi Jendela

Kalau baca tajuk post pasti ada terfikir ‘Hey, post ni tentang drama radio RTM zaman awal 90-an ke?’ Naa. Tolak markah. Langsung tak ada kaitan. Hahaha.Semuanya bermula apabila aku makin gem...
Melihat Dunia dari Pandangan Mata · 11M ago

Siti Nordiana, Tomok,.? Eeeww

Aku bersekolah form 1 sampai form 5 kat sebuah sekolah kampung (yang jarak sekolah ngan rumah tak sampai 5 minit pun) sekitar akhir 90-an dan awal 2000. Aku yakin tak kira kat mana kau sekol...