Add Your Blog | | Signup

myliferia Myliferia.com | Be healthy, be happy,

English - Healthy, Parenting, Beauty
http://www.myliferia.com/
myliferia · 1d ago

Kenapa Doktor Anti Suplemen?

Pernah tak, kalau kita sakit, masa kita pergi jumpa doktor dan tanyakan doktor, boleh tak kita nak makan suplemen, doktor tak benarkan. Malah ada sesetengah daripada doktor yang nampaknya be...
myliferia · 1W ago

Cara Hilangkan Sakit Luka Jahitan Lepas Bersalin Dengan Lebih Pantas

Orang yang bersalin yang biasanya mengalami luka pada bahagian vagina serta perlu dijahit ni memang perlu penjagaan rapi agar luka segera sembuh. Apabila luka cepat baik, maka kesakitan akib...
myliferia · 5d ago

Petua Kekal Bertenaga Ketika Berterawih

Dah tak lama lagi bulan Ramadan akan menjelma. Bila dah datang bulan puasa, mesti masjid surau akan penuh dengan jemaah kerana mereka ingin mengerjakan solat terawih. Biasanya orang lelakila...
myliferia · 1W ago

8 Resipi ESP Yang Enak & Mudah Disediakan

ESP sekarang ni memang dah jadi kegilaan ramai orang. Yelah, bila dah masing-masing dah pekena ESP, lepas tu dapat rasa pula kesannya yang super best, sampai ESP sold out sokmo. ESP memang s...
myliferia · 1d ago

Tips Berbuka Puasa Secara Sihat

Seharian berpuasa, bila time petang-petang tu, mesti terasa nak makan dan minum macam-macam jenis makanan dan minuman. Kalau kita pergi ke bazaar Ramadan lagi lah, serba benda jadi terliur. ...
myliferia · 1d ago

Tips Minum 8 Gelas Air Pada Bulan Puasa

Bulan puasa ni, seharian kita tak makan dan minum. Kene pula kalau hari panas. Memang risau kalau badan terhidrasi. Bila badan kita kekurangan air, mulalah time puasa ni jadi lemah, lemau da...
myliferia · 5d ago

Kenyang Sepanjang Hari Dengan Set Sahur Tip Top

Sahur ni tak ramai yang rajin bangun, tapi bersahhur ni adalah sesuatu yang sangat disyorkan oleh agama. Malah melewatkan sahur tu lagi bagus. Memang berat mata nak bangun awal-awal pagi kan...
myliferia · 1d ago

Resipi Lala Masak Lemak Kuning Mudah & Sedap

Ni pertama kali ni KIM nak masak lala. Google resipi banyak juga masakan lala bergoreng. Nak buat lala goreng pedas, ada lagi rakyat jelata yang masih batuk-batuk. Karang makin rancak pulak ...
myliferia · 5d ago

3 Resipi Cinch Shake Vanila Pengganti ESP

Seperti ESP, Cinch Shake ni pun sumber protein juga. Cuma Cinch Shake ni ada tambahan nutrisi lain, contohnya Luicine. Luicine kalau orang nak kurus dan selalu workout, ia akan bantu kita da...
myliferia · 1d ago

Throwback; Memori Di Niagara Falls New York USA

Kalau melawat New York, menjadi seperti satu kemestian untuk singgah ke Niagara Falls. Niagara Falls ni adalah air terjun yang berbentuk ladam kuda (tapak kaki kuda). Niagara Falls ni merupa...