Add Your Blog | | Signup
niejamuhaimi · 1d ago

KOREAN SPICY CHICKEN

Bahan – bahan : ayam tepung bestari sos lingham bijan air Cara – cara : cara senang me guna tepung bestari spicy. kalau ada tepung lain pon boleh je guna, tapi yang paling senang setakat ini...
niejamuhaimi · 5d ago

AYAM TELUR MASIN

tetiba terasa nak makan ayam telur masin. oh kalau nak resepi sotong telur masin boleh tengok kat SINI actually lebih kurang je cara buat and bahan-bahan dia.. Bahan – bahan : ayam tepung be...
niejamuhaimi · 5d ago

PENGAT KELEDEK BERSAGU

semalam buat ni.. Cekmek keria gula melaka pastu tengok ada seketul lagi keledek tak buat, tu yang buat pengat keledek.. Bahan – bahan : keledek sagu santan gula garam Cara – cara : potong and cuci keledek then masak kejap.....
niejamuhaimi · 1w ago

NASI AYAM EXPRESS

semalam saje try buat nasi ayam resepi Elin. nasi ayam express HAHA. resepi macam kat atas tu, tapi me ada la tambah-tambah sikit.. untuk ayam, ikut cara elin buat sup dulu then amik ayam tu perapkan dengan kicap masin +...
niejamuhaimi · 1w ago

FETTUCCINE BEEF PASTRAMI

Bahan – bahan : fettuccine garlic chili flakes mix herbs black pepper beef pastrami lemon Cara – cara : masak fettuccine sampai al dente, panaskan pan dengan sedikit olive oil dan masukkan garlic + balckpepper + chili flakes + mixed...
niejamuhaimi · 1W ago

NASI BUKIT, PADANG JAWA

2 hari lepas kot dah datang kedai ni, tapi dah duduk dalam 5-10 min, waiter datang cakap n...
niejamuhaimi · 1W ago

AIS KEPAL MILO, KUALA KANGSAR

balik dari Baling hari tu sempat la singgah Kuala Kangsar jap, semata-mata nak cari ais ke...
niejamuhaimi · 1W ago

HAPPY NEW YEAR 2018

2017, tahun paling banyak berulang alik ke Hospital sebab sakit telinga tu and tiba-tiba t...
niejamuhaimi · 1W ago

AQIQAH AHMAD EZRA AL-FATIH

semalam ada aqiqah anak saudara mr.husband dekat Baling, so kitorang gerak on Friday lagi la sebab majlisnya on Saturday. otw pergi Baling tu kitorang singgah Parit Buntar dulu, rumah MIL my SIL, Ckin. padahal otw datang tu, me dah bekalkan...
niejamuhaimi · 1W ago

DAGING GORENG BAWANG PUTIH

Bahan – bahan : daging tepung bestari bawang putih carrot kacang buncis cili Cara – cara : me marinated daging dengan tepung bestari sekejap then goreng sampai garing. then tumis bawang putih yang dah dicincang, lagi banyak bawang putih lagi...