Add Your Blog | | Signup
niejamuhaimi · 1W ago

NM HOMEMADE PASTRY BAKERY

alhamdulillah dah settle order kat Setiu 3 weeks. this time tak banyak sangat buat cake, banyak buat tart je.  
niejamuhaimi · 1W ago

KARI DAGING RUSA

actually ni my first time masak daging rusa buat kari, sebelum ni pernah buat bbq and sup, tu pon dah beberapa tahun lepas. ni Iwe plak tetiba nak makan kari, bini yang pregnant dia je lebih...
niejamuhaimi · 1W ago

GRILLED SALMON WITH LEMON HERB BUTTER SAUCE

bahan – bahan : salmon mixed herbs black pepper coarse salt butter flour fresh milk lemon honey cara – cara : marinated je salmon tu dengan blackpepper + salt + mixed herb. letak salt & pepper saja pon sedap jugak....
niejamuhaimi · 1W ago

HAPPY 61st BIRTHDAY MAMA

me, Faris, birthday girl Mama, Iwe & SIL Najmi Happy Birthday Mama.. semoga dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki.. may your birthday bring u as much happiness as u give, Love u Mama..
niejamuhaimi · 1W ago

LEMPENG KELAPA

last week g makan lempeng nyior a.k.a lempeng kelapa.. tapi macam tak puas, and kebetulan aritu sempat owner kedai bagi resepi.. so, meh la kita try.. bahan – bahan :  kelapa tepung garam su...
niejamuhaimi · 1W ago

TONSIL

since hari jumaat lagi demam. tetiba demam panas. sampai kena mandi sejam sekali. hari ketiga demam macam lagi teruk. sampai nak telan air liur pon sakit apatah lagi nak minum or makan, sekali petang tu banyak keluar darah. scary betul....
niejamuhaimi · 1W ago

BBQ

malam ni ada BBQ dekat PTABR sebab esok adik-adik kat PTABR start cuti.. tapi biasa la iols yang bersungguh-sungguh kalo bab bbq ni heheee.. but malam ni datang ayam ikan semua dah siap mari...
niejamuhaimi · 1M ago

MIKAIL

Alhamdulillah my cousin, Tasha dah selamat lahirkan baby boy.. hello baby Mikail, congrats Asha & Afy..
niejamuhaimi · 1W ago

TAHLIL

malam ni ada tahlil arwah kat Surau Sri Nakhoda.. so lepas Asar tadi gerak dari Setiu, sebab majlis lepas maghrib kan.. lepas tahlil, activity makan oyster. camni la bila semua balik kampung...
niejamuhaimi · 1M ago

NL CELUP TEPUNG BIRA PANTAI

Mama ajak g makan lempeng nyiur a.k.a lempeng kelapa dekat Penarik. Last week nampak Iwe & Jidin g makan sini, so kitorang try la kat sini plak. sebab sebelum ni pernah singgah beli keropok ...