Add Your Blog | | Signup
niejamuhaimi · 1W ago

NASI GORENG AYAM MAMAK

bahan – bahan : nasi ayam tepung bestari bawang putih bawang merah cili padi perencah maggi kari carrot telur kicap cara – cara : memula me cuci ayam then perapkan sekejap dengan tepung best...
niejamuhaimi · 1W ago

PUASA SUNAT SYAWAL

dari last week plan nak start tapi biasa la macam selalu asyik delay je, smlm pon nak start eh terlupa niat plak sahur pon tak bangun so hari ni la baru start.. 10 Syawal sahur : maggie kari telur punya...
niejamuhaimi · 1W ago

NASI KANDAR ISTIMEWA PULAU PINANG, KOTA BHARU

Raya hari tu sempat la ajak mr.husband pergi try Nasi Kandar kat KB.. ada satu kedai ni dekat dengan Rennaisance KB, nama kedai dia Nasi Kandar Istimewa Pulau Pinang.. me : ayam goreng + telur ikan + sayur mr.husband :...
niejamuhaimi · 3d ago

RAYA 2017 STORY

1 Syawal as usual, first Syawal beraya kat Shah Alam sebelah mr.husband, beraya rumah sedara mara kat area sini.. petang, gerak balik KB planning asal seperti biasa balik lalu LPT sebab tak ...
niejamuhaimi · 4W ago

SALAM AIDILFITRI, 2017

I would like to take this opportunity to wish all my family, friends & NM Homemade Pastry and Bakery’s customer, Selamat Hari Raya Aidilfitri! May this Raya comes with full of love, peace an...
niejamuhaimi · 1W ago

HUMMINGBIRD CAKE

esok raya, malam ni kita siapkan hummingbird cake fav mr.husband beberapa bulan lepas pernah buat kat Setiu, then bawa balik  la beberapa slice kat mr.husband.. tak habis habis cakap cake ni...
niejamuhaimi · 4W ago

RAMADHAN 2017, MINGGU KEEMPAT

22 Ramadhan sahur : pecel lele + bebola + sambal hijau semalam janji sangat dengan mr.husband arini nak sahur kat luar, dah la siap baking 2.30am camtu kul 3 lebih tertido, sekali terjaga 4....
niejamuhaimi · 1W ago

FAAEQA MEDINA

Assalamualaikum baby Faaeqa Medina.. Alhamdulillah, my cousin Farah selamat lahirkan baby girl 2.1kg tadi.. ikutkan due date lagi sebulan tapi ada problem sikit so kena bersalin awal, btw co...
niejamuhaimi · 1W ago

BISKUT RAYA

biskut nestum crunchy actually resepi ni me dapat kat FB tengok orang duk share, nampak sedap then terus la try buat. tapi sukatan gula, nestum and choc chip tu me ada kurangkan la sikit seb...
niejamuhaimi · 1M ago

RAMADHAN 2017, MINGGU KETIGA

15 Ramadhan sahur : maggie tomyam seafood + telur penyu berbuka : daging & lemak bakar + ikan goreng + telur penyu + terung bakar 16 Ramadhan sahur : nasi goreng kampung berbuka :asam pedas ...