Add Your Blog | | Signup
The Beauty Of You · 4M ago

Majlis Grand Iftar Supermom Shaklee 2017

Assalamualaikum.... salam Ramadhan ke 15 hari ini. Cuti sekolah kali ni berpeluang berpuasa selama 2 minggu di semenanjung. Seminggu di Kota Tinggi, Johor dan seminggu di Sungai Besar, Selan...
The Beauty Of You · 4M ago

Tips Penyusuan Eksklusif Untuk Ibu dan Bayi

Mengapa Penyusuan Eksklusif Sangat Disarankan ?Susu ibu merupakan susu terbaik untuk bayi anda kerana ia menyokong pertumbuhan serta perkembangan mental, fizikal dan emosi. Bukan sahaja memb...
The Beauty Of You · 4M ago

Tip Makan Sihat Sepanjang Berpuasa

Alhamdulillah.... Ramadhan bakal bertandang lagi. Rasa tak sabar pula nak berpuasa tahun ni. Almaklum bulan puasa terkena masa cuti sekolah, so macam-macam menu dah berpusing-pusing dalam mi...
The Beauty Of You · 5M ago

Imun Rendah Punca Pneumonia Dikalangan Kanak-kanak dan Dewasa

Apa Itu Pneumonia?Pneumonia juga turut dikenali dengan nama radang paru-paru merupakan sejenis jangkitan yang menyerang pundi-pundi udara kecil (alveoli) serta tisu-tisu yang berada berhampi...
The Beauty Of You · 5M ago

Sakit Sendi : Rawat Dengan Set Sendi Shaklee

Fungsi Sendi Manusia Pertemuan antara tulang dikenali sebagai sendi. Sendi memberi kemudahan untuk manusia bergerak dengan lebih lancar dan menyokong kestabilan. Sendi turut menyokong berat ...
The Beauty Of You · 5M ago

Kencing Berbuih Petanda Penapis Buah Pinggang Bocor (Nephorotic Syndrome)

Buah pinggang menapis 200 liter darah setiap hari dan mengeluarkan kira-kira dua liter toksin sahaja dari badan kita. Setiap buah pinggang mengandungi 1.5 juta penapis darah yang dikenali se...
The Beauty Of You · 5M ago

Cinch Shake ; Minuman Protein Khas Untuk Abang Sado

Bagaimana Abang Sado Membentuk Tubuh Badan?Trend zaman sekarang kebanyakkan lelaki beramai-ramai nak jadi abang sado. Tengok je lah artis-artis lelaki sekarang, sasa dan gagah perkasa. Kalau...
The Beauty Of You · 5M ago

Senarai Harga Baru Produk Shaklee Mulai Mei 2017

Rasanya ramai dah tahu tentang kenaikan harga produk Shaklee yang akan berkuatkuasa Mei 2017. Kenaikan harga ni kali pertama Shaklee buat sejak 11 tahun (Lama tu tak naik harga). Rasa-rasany...
The Beauty Of You · 5M ago

Penjagaan Makanan Untuk Pengidap Darah Tinggi ; Vivix Terbaik

Seseorang itu dikatakan mengalami darah tinggi apabila bacaan tekanan darahnya pada 140mmHg systolic (atas) dan 90 mmHg diastolic (bawah) dalam keadaan rehat/tenang berbanding bacaan normal ...
The Beauty Of You · 5M ago

9 Tips Pemakanan Cegah Penyakit Kronik

Menurut U.S National Center for Health Statistics penyakit kronik ini di definisikan sebagai sakit yang berpanjangan. Ia mungkin tidak dapat dipulihkan sepenuhnya dengan vaksin atau ubat uba...