Add Your Blog | | Signup
VillaVitaBonda · 12M ago

Cara Berhenti Merokok Paling Berkesan

Tahu kah anda asap rokok sememangnya memberi kesan yang sangat berbahaya pada orang di sekeliling berbanding perokok itu sendiri. Namun ia tidak bermakna perokok itu selamat selamanya.Sehing...
VillaVitaBonda · 1Y ago

Khasiat & Manfaat Lobak Unggu (Purple Carrot) Untuk Kesihatan

Pernah lihat atau makan lobak unggu tak? Agak pelik kan kerana kita sudah biasa dengan lobak merah.Warna lobak unggu ni pelik tetapi khasiatnya sangat banyak berbanding lobak merah yang bias...
VillaVitaBonda · 1Y ago

5 tips Atasi Masalah Gastrik ketika di Bulan Puasa.

Assalamualaikum Semua dan Selamat Sejahtera.Setiap kali menjelang Ramadhan Pasti ramai yang mendapat serta di serang penyakit ini. Namun, Gastrik bukan penghalang untuk anda tidak berpuasa t...
VillaVitaBonda · 1Y ago

Project Art Busy Book Part 2 Complete

Assalamualaikum semua....Sambungan dari project art part 1. Harini Saya nak kongsikan busy book yang dah pun siap.Sebenarnya dah lama siap, anak sy si abam harith sangat enjoy play and learn...
VillaVitaBonda · 1Y ago

Project art busy book part 1

Assalamualaikum semua...Sebelum saya mula bercerita panjang tentang project art sy. Terima Kasih kepada sahabat baik sy Rina sebab sudi kenalkan sy dgn homeschooling ni. Sy sangat2 mengharga...
VillaVitaBonda · 1Y ago

Atasi Masalah Kejang Kaki Semasa Hamil

Assalamualaikum Semua....Kejang Oh Kejang!!Kekejangan kaki adalah masalah biasa semasa hamil. Ia sering berlaku dalam trimester kedua dan ketiga.Kekejangan boleh berlaku kerana asid berkumpu...
VillaVitaBonda · 1Y ago

Cara Memutihkan Ketiak Yang Hitam

Assalamualaikum..Kulit yang licin, gebu serta paras rupa yang menarik sahaja tidak memadai sekiranya kecantikan dalaman tidak diambil peduli.Terutamanya bagi bakal-bakal pengantin. Pasti ing...
VillaVitaBonda · 1Y ago

Apakah Khasiat Susu Soya Untuk Ibu Hamil?

Assalamualaikum....Pasti ramai ibu yang hamil  mahu kan kepastian tentang khasiat susu soya kan? Adakah ianya selamat diambil? dan yang paling penting Apakah Khasiat Susu Soya untuk Ibu-ibu ...
VillaVitaBonda · 1Y ago

6 Langkah Mengurangkan Masalah Sembelit Ibu Hamil

Kenapa Ibu Hamil Selalu Sembelit?Ini adalah masalah yang paling popular yang sering berlaku di kalangan kaum ibu yang mengandung.kenapa sebelum mengandung, tiada masalah untuk membuang air b...
VillaVitaBonda · 1Y ago

5 Petua Hilangkan Penat Selepas Kerja

Assalamualaikum Semua dan Salam Sejahtera.Siapa yang tak inginkan rehat yang cukup setelah kita penat bekerja, Apatah lagi perkerjaan yang memerlukan anda keluar untuk berjumpa dengan orang ...